Share
Go down
avatar
Админ
Posts : 86
Репутација : 0
Join date : 2018-02-12
Location : Београд
View user profilehttp://knjigotres.serbianforum.info

Самоиздавање у Србији

on 21.02.18 17:08
Уколико сте заинтересовани да сами издате своју књигу, односно да она буде у "ауторском издању", потребни су вам следећи кораци (говоримо о издавању у Србији):
1. Напишите књигу Smile
2. Унајмите стручњака за лектуру, коректуру, прелом и дизајн, осим уколико сте 100% сигурно да нешто од тога можете и сами
3. Унајмите јефтиног штампара (оптимални тираж између 100 и 300 примерака)
4. Поручите ИСБН/ЦИП код у Народној библиотеци који предате свом штампару пре штампања књиге.
Мана "ауторског издања" је то што не постоји дистрибуција нити промоција. За то се морате сами снаћи, а, поуздано тврдим, из личног искуства, није нимало лако. Стога, претпоставимо да ће објављени примерци бити намењени породици, широј родбини, пријатељима итд.
Наравно, ово је поједностављено, сваки наведени корак има и подкорак. За више информација можете ме контактирати путем приватне поруке на форуму или преко мејла, а наравно и овде у коментарима.
Што се тиче онлајн самоиздавања у иностранству, о томе ће вам боље испричати @ljiljan у објави испод ове.

_________________
"Донекле се бринемо за образовање. Али, без уметности, и без људског морала, човек ће бити нескладна гомила знања, сличан машини, иако никад не може достићи савршенство електронског рачунара, и биће несрећан у суштини, јер човек није и не сме бити машина, и завапиће за својим људским циљем кад-тад." - Меша Селимовић, Круг, стр. 122, БИГЗ, 1983.
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum